MALZEME: SuperlambsSpecial
RENKNO:218(8yumak)
ŞİŞ NO : 5
ÖRGÜ ŞEKLİ : düz örgü, 2+2 lastik örgü, mo-
delli örgü
Yapılışı:Tek parça halinde arkadan başlanmıştır. 100 ilmek başlanarak 4 cm 2+2 lastik örülür. İlmekler 36 ilmek düz, 13 ilmek ters, 2 ilmek düz, 2 ilmek ters, 9 ilmek düz, 2 ilmek ters, 36 ilmek düz. ..şeklinde dizilir. Her iki tarafta 36′şar ilmek düz örgü örülürken ortadd kdldn 2 8 ilmeğe model kurulur. (Model anlatımı ters örülenl3 ilmek üzerinden yapılmaktadır. Diğer ilmeklerde de 2 cm arayla aynı model kurulmuştur.) Düz örülen 2 ilmeğin sağ yanınddki ters örülen t ilmek, her sırada sağa doğru kaydırılarak 6 sıra bu şekilde örülür. 7. sıra
da 6 ilmek ters, 1 ilmek düz, 6 ilmekters olarak örülür 9. sırada düz örülen 1 ilmekten, bir defada 7 ilmek çıkarılarak, diğer ilmekler aynı şekilde örülüp sıra tamdmlanır. Arka sıradd bütün ilmekler olduğu gibi örülür. Sonraki sırada 5 ilmek ters, 1 ilmek yer değiştirilerek kesilir, 3 ilmek düz, 1 dolama, 1 ilmek duz, 1 dolamd, t ilmek yer değiştirerek kesilir, 3 ilmek düz, 1 dolomd, 1 ilmek düz, 1 doloma, 3 ilmek düz, 5 ilmek ters örülür. Her iki tarafta ters örülen 5′er ilmek 2 ilmek kaiana kadar aynı işleme devam edilir. Bu şekilde dalldr oluşturulur. Daha sonra yaprak modeli kurulur. Oıldddki tek ilmek düz örülürken, her iki yanınddn da 3 kere l’er ilmek artış yapılarak 7 ilmeğe ulaşılır. Ddhd sonra her düz sırada artış yapılan ilmekler l’er ilmek kesilerek 3 ilmeğe düşürülûr. Hepsi bir defada kesilerek tek ilmeğe düşürülür. Yukdrıddki sıralama tekrar ederek model kurulmuş olur. Toplam 10 cm örülerek her iki taraftan 14 kere 2′şer ilmek, 39 kere l’er ilmek artış yapıldrak her iki tarafta da 107′şer ilmeğe ulaşılır. Toplam 242 ilmek elde edilerek 20 cm artış yapılmadan örülür. Beden Poyu 72 cm örülerek arka yaka kesimi için ilmekler ortalanıp ortadaki 36 ilmek bir defödd kesilir. Kesilen ilmeklerin her iki tarafındd kdlan ilmekler ayrı ayrı ö-rülür. 20 cm örülerek her sırada her iki taraftan 39 kere Ter ilmek, 14 kere 2′şer ilmek eksiltilir. Ûn parçadaki etek ucunu yuvarlayabilmek için ön ortadan 4 kere Ter ilmek, 4 kere 2′şer ilmek, 4 kere Ter ilmek daha kesilip kalan ilmekler 3+4+5+8 ilmek kesilerek bütün ilmekler sıfırlanıp bitirilir.
ON BORDUR:iki ön parça ve arka yaka da dahil olmak üzere toplam 422 ilmektoplanarak4cm 2+2 lastik örülüp bitirilir.
KOL UÇLARI:Kol uçlarından 54′er ilmektoplanarak 8 cm 2+2 lastik örülüp
bitirilir.
CEP:26 ilmek başlanarak 3 cm 2+2 lastik örülür. Düz örgüye geçilerek toplam 10 cm örülüp tüm ilmekler bir defada kesilip bitirilir.
Not: Örneklerde kullanılan renk numaraları nakoya aittir.Siz dilerseniz başka bir markanın istediğiniz renklerini kullanabilirsiniz.