Yapılışı:BERE :
Kulaklar 3’er ilmek başlanıp pirinç örgü ile yanlardan 1 ilmek içerden artışlar yapılıp 11 ilmeğe ulaşılacak 2 sıra örün.Sonra 9 ilmek + 11 ilmeklik kulaklık + 19 ilmek + diğer 11 ilmeklik kulaklık + 9 ilmek sırasıyla şişe atılarak toplam 59 ilmek olan bereyi 6 cm pirinç örgü örün. Yanlarda 4’er ilmek ve ortada 7 ilmek düz örgü diğer ilmekler pirinç örgü olarak 16 sıra ördükten sonra düz örgülerin yanlarındaki ilmeklerde hem düzden hem tersten 2 ilmek beraber örülerek kesin, örgüde 19 ilmek kalacak duruma gelin.
Öndeki düz ilmeklerin ortasından 3 ilmek beraber alıp kesilirken aynı anda yanlardaki düz ilmeklerde de 1 ilmek içerden 2 ilmek beraber örülüp kesin. Bunu iki kere tekrarlayın.Tepede 11 ilmek kalacak, bu ilmeklerin içersinden iplik geçirilip büzdürün, tepeye ponponu takın. Ayrıca kulaklıkların uç kısmına iplik geçirilerek saç örgüsü yapın.
ATKI :
İki ayrı parça olarak 23 çer ilmekle başlayın. İlmekler 1 düz 1 ters dizilip her düzde değişen ( 2 sırada bir ) pirinç örgü olarak 24 cm örülüp her 2 parçada da ara ara 9’ar ilmek keserek 14 ilmeğe düşülüp, bir parçanın sonundaki 4 ilmekle diğer parçanın başındaki 4 ilmek birlikte alınarak iki parça birleştirin. 24 ilmeklik tek parça ve 2 sırada bir pirinç örgü ile devam edip 138 cm örülüp ilmekleri kesin.