24 Ocak 2011 Pazartesi

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır



Lazer epilasyon yaptırınca istenmeyen tüyler hemen dökülür mü sorusu herkesin ilk sorduğu sorulardan biri. Fakat uygulamayı tamamlar tamamlamaz tüyleriniz hemen dökülmez. Uygulamadan 15 gün sonra istenmeyen tüyleriniz dökülmeye başlar. Yani biraz sabır göstermeniz yeterlidir. Ancak unutmayın ki bu dökülme kalıcı bir etkidir. Bir daha bu istenmeyen tüyler çıkmazlar.

Lazer Epilasyonu Kaç Seans Yaptırmak Gerekir?


Lazer epilasyonun başarılı olabilmesi için, kişinin genetik özelliklerine göre, cilt tipi, tüy rengi ve yapısına göre belirlenecek sayıda seans boyunca uygulama yaptırması gerekir. Bu farklılıklar nedeniyle kesin rakam vermek mümkün olmasa da ortalama 4- 6 seans lazer epilasyon kesin çözüm için yeterlidir.
Bazı durumlarda, lazer epilasyonun uygulanacağı bölgeye göre, yedi veya sekiz seansa kadar uzayabileceğini de göz önüne almalısınız. Doktorunuzdan sizi bu konuda bilgilendirmesini isteyebilirsiniz.


Lazer epilasyon, lazer ışınının, kıla rengini veren pigmentler tarafından emilerek ısıya dönüşmesi, bu ısının kıl köklerine taşınması ve kıl papilasını tahrip etmesi ve böylece kalıcı olarak tüylerin çıkmasının engellenmesi işlemidir.
Lazer ile epilasyonda önemli olan olan kökünün tamamen tahrip edilmesidir. Lazer ışığının uygun tipte olmaması ve ısının yeteri kadar derine inememesi, kılı görüntüsel olarak cildimizden temizlesede ciltaltında yüzeysel bir etki yaratmakta ve aynı noktadan tekrar tüy çıkabilmektedir. Kalıcı bir lazer epilasyonun başarısını en az 6ay (bölgeye göre 1yıla kadar çıkabilir) gibi bir süre, uygulama yapılmadığı süre içinde tüyün çıkmaması durumunda anlayabilmekteyiz. Unutmayalım ki kılı yakmak ile kalıcı olarak kıl kökünü tahrip etmek çok farklı bir iş. Kıl kökünün tahrip edilemediği birçok lazer veya IPL uygulamasında başarısızlık en az 1 yıl sonra anlaşılabilmekte. 
Her cilt aynı değildir. Cilt tipi ve tüy rengi insandan insana farklılık göstermektedir. Özellikle koyu renkli ciltlerde, cilde rengini veren melanin pigmentleri daha fazladır. Tüy renkleri de yine kişiden kişiye değiştiği gibi yüz ve vücut bölgesinde de farklılıklar göstermektedir. Yüz bölgesindeki tüyler daha yoğun ve kökleri derinde bulunurken vücuddaki tüyler daha az yoğun ve kökleri kimi bölgelerde derinde kimi bölgelerde yüzeyde bulunmaktadır. Kıl köklerinin deride 0,5-1 mm ile 7 mm arasına bulunduğunu söyleyebiliriz.
Bütün cilt tiplerinde ve vücudun farklı bölgelerinde bulunan farklı yapı ve renkteki tüylerin etkin olarak yok edilmesinde, kullanılacak lazerlerin dalgaboyu, enerji seviyeleri, enerji atım kabiliyetleri ve diğer teknik özellikleri oldukça önem taşımakta ve değişik cilt ve tüy tiplerine göre farklı farklı yaklaşımlar gerektirmektedir.

 

Lazer Epilasyon Yaptırınca İstenmeyen Tüyler Hemen Dökülür Mü?

daha fazla detay için buraya bakabilirsiniz
http://www.lazerepilasyon7.com/lazer-epilasyon-fiyatlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder