24 Ocak 2011 Pazartesi

İCLİ KÖFTE


MALZEMELER:
1 kg yağsız kıyma
500 gr yağlı kıyma (içinde kullanılır)
1 kg bulgur (ince)
4 baş
soğan
100 gr
ceviz
1 paket margarin (125 gr) veya sıvı yağ
1 demet maydanoz
karabiber
1 kaşık salça
1
yumurta.

YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceli ateşte kızartılır.
Bir kaşık salça ilave edilerek karıştırılır.Maydanoz, karabiber ve
ceviz içi dökülerek tekrar karıştırılıp ateşten alınır ve donmaya bırakılır. .
DIŞI
Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip
yumurta kırılarak iyice yoğrulur.
Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birer kaşık konularak kapatılır.
Köfte yapımı bitince genişçe bir tavaya margarin veya sıvı yağ konup eritilir, bir kaşık salça konularak karıştırılır, buna bir litre su konup kaynatılır.
Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek on dakika pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder