MALZEMELER:
1 kg yağsız kıyma
500 gr yağlı kıyma (içindekullanılır )
1 kg bulgur (ince)
4 baş soğan
100 gr ceviz
1paket margarin (125 gr) veya sıvı yağ
1 demet maydanoz
karabiber
1 kaşık salça
1 yumurta.
YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceliateşte kızartılır.
Birkaşık salça ilave edilerek karıştırılır.Maydanoz, karabiber ve ceviz içi dökülerek tekrar karıştırılıp ateşten alınır ve donmaya bırakılır. .
DIŞI
Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip yumurta kırılarak iyice yoğrulur.
Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birerkaşık konularak kapatılır.
Köfte yapımı bitincegenişçe bir tavaya margarin veya sıvı yağ konup eritilir, bir kaşık salça konularak karıştırılır, buna bir litre su konup kaynatılır.
Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek ondakika pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır
1 kg yağsız kıyma
500 gr yağlı kıyma (içinde
1 kg bulgur (ince)
4 baş soğan
100 gr ceviz
1
1 demet maydanoz
karabiber
1 kaşık salça
1 yumurta.
YAPILIŞI:
Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceli
Bir
DIŞI
Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip yumurta kırılarak iyice yoğrulur.
Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birer
Köfte yapımı bitince
Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek on
Sıcak olarak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder