11 Şubat 2011 Cuma

KÖFTELİ İSKENDER KEBAP

500 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
kekik
3 tırnak pide
1 kase yoğurt
1 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağı
2 domates
2 biber
HAZIRLANIŞI:
Kıymanın içine soğan rendesini,yumurtayı,maydanozu
tuz ve baharatları koyup yoğurun ve uzun ince köfteler
yapın. köfteleri yağda kızartın. bu arada pideleri
fırında ısıtıp küp doğrayın. pideleri servis tabağının altına
alın. kenarına yoğurdu dökün. üzerine kızarmış köfteleri
yerleştirin. diğer tarafta salça ve tereyağı ile bir sos
hazırlayıp onuda üzerine gezdirin. en son kızarmış domates
ve biber ile servis yapın.

2 yorum:

  1. Off off oooffff..Türkiye'den baska yerde yenmezki ama. Havasiyla, suyuyla..:(

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. nefis görünüyor.
    Tüm dularımızın kabul olması dileğiyle, kandilin kutlu olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil