11 Şubat 2011 Cuma

ERZURUMUN MEŞHUR KADAYIF DOLMASI

KADAYIF DOLMASI:
250 gr.tel kadayıf
1 su b.ceviz içi
bulamaç için:
2 yumurta
yarım çay b.süt su karışımı
kızartmak için:
sıvıyağ
şerbeti için:
3 su b.su
3 su b.toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Tel kadayıftan elinizle bir parça kopartıp el ayası büyüklüğünde didikleyin. İçine
bir kaşık dövülmüş ceviz koyup sarmaya başlayın. Yarısına gelince dolma gibi kenarlarını
içe kıvırın. çok sıkı ya da çok gevşek olmamalı. Diğer tarafta yumurtayı iyice çırpıp su ve
süt karışımına batırın. Çok fazla bulamayın. Daha sonra ısıtılmış yağda nar gibi kızartın.
Daha önceden hazırladığınız soğuk şerbete atıp bir iki dakika şerbette  bırakıp servis
tabağına alın. Ilık yenmesi tavsiye ediliyor.İsterseniz çok miktarda hazırlayıp dondurucuda
saklayıp yenmesine yakın kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder